Alle Docenten

Yvonne Kuivenhoven
GZ-psycholoog

Yvonne Kuivenhoven

Yvonne is in 2007 afgestudeerd als orthopedagoog aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Na haar studie heeft ze als orthopedagoog bij een GGZ-instelling gewerkt. Ze hield zich bezig met diagnostiek en behandeling van kinderen in de basisschoolleeftijd met verschillende problematiek (ADHD, gedragsproblemen, gezinsproblemen en ontwikkelingsstoornissen). Daarnaast stond de begeleiding van ouders centraal.

In 2013 heeft Yvonne haar opleiding tot GZ-psycholoog kind en jeugd afgerond. Bij haar huidige baan in een GGZ-instelling is ze GZ-psycholoog binnen de generalistische basis en specialistische GGZ, waarbij diagnostiek en behandeling nog steeds haar hoofdtaken zijn in een multidisciplinair team. In de behandelingen maakt ze o.a. gebruik van cognitieve gedragstherapie en EMDR.

In 2014 kreeg Yvonne affiniteit met de kindertandheelkunde door een aantal keer mee gekeken te hebben in een verwijspraktijk voor kindertandheelkunde. Momenteel is ze op oproepbasis betrokken in een verwijspraktijk voor kindertandheelkunde. Ze adviseert de tandarts-pedodontologen m.b.t gedrag en de ontwikkelingsleeftijd van kinderen. Ze leert kinderen copingstrategieën aan om met de tandheelkundige behandeling om te gaan. Daarnaast doet ze angst- en traumabehandelingen bij kinderen die een angst of trauma hebben ontwikkeld bij de tandarts. De behandelingen worden in samenwerking met de tandarts-pedodontoloog gedaan.

Nieuwsbrief

Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws

Cursus
Kalender

  • Academie voor kindertandheelkunde op Facebook
  • Academie voor kindertandheelkunde op LinkedIn