Nieuwsbrief
Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws
Een veelvoorkomend probleem bij kinderen: kaasmolaren. Een hypomineralisatie van het glazuur in zowel het melkgebit als het blijvende gebit. Het gevolg? Het glazuur wordt minder hard, geel van kleur, en kan afbrokkelen als (oude) kaas. Tijdig behandelen voorkomt verdere gebitsproblemen op latere leeftijd. Via deze cursus ontwikkel je een beter begrip van kaasmolaren en staan we stil bij verschillende behandelopties.
Kaasmolaren kunnen gevoeliger zijn dan andere kiezen, waardoor kinderen pijn ervaren bij warm, koud en zoet eten en drinken. Ook is het glazuur minder goed bestand tegen cariës. Deze kiezen ontwikkelen dus sneller en vaak ook grotere gaatjes. Kinderen met kaasmolaren in het melkgebit hebben daarnaast meer kans op kaasmolaren in het blijvende gebit. Tijdig behandelen, liefst met preventieve middelen als fluoride, is dus van belang.
In het blijvende gebit spreekt men in de internationale literatuur over Molar Incisor Hypomineralisation (MIH), in het melkgebit over Hypomineralised Second Primary Molars (HSPM). De hypomineralisaties bij HSPM en MIH zijn vergelijkbaar en dezelfde scorecriteria worden gebruikt. De etiologie van HSPM als MIH is nog niet volledig duidelijk.
Behandelkeuzes voor kaasmolaren kunnen van invloed zijn op de latere gebitsgezondheid en gebitsontwikkeling en daarmee op een eventuele behandeling door de orthodontist. Tijdens deze cursus zullen daarom, naast de invloed van HSPM en MIH op de tandheelkundige behandeling, diverse behandelopties worden besproken.
Tijdens deze cursus krijgt u inzicht op het gebied van:
Na deze cursus:
Kosten: € 395,00 incl. diner
KRM/KRT: 5 punten
Doelgroep: Tandartsen, Mondhygienisten en Preventieassistenten
Deze cursus is geschikt voor deelnemers met minimaal een MBO werk- en/of denkniveau.
Baan van Fectio 1
Bunnik,
3981 HZ
Nederland
+ Google Maps