Van preventie op maat tot de HALL-techniek

Loading Events
  • This event has passed.

Een jonge patiënt moet behandeld worden voor cariës in het (melk)gebit. Een gaatje boren zonder verdoving behoort tot de mogelijkheden. Voor veel kinderen én ouders geen prettige ervaring. Nieuwe behandeltechnieken bieden een kindvriendelijker alternatief. In deze cursus leer je nieuwe vormen van effectief cariësmanagement toe te passen in de dagelijkse praktijk.

De laatste jaren winnen behandelingen als de Hall-techniek en het gebruik van zilverdiaminefluoride aan populariteit onder mondzorgverleners. Deze populariteit is mede te danken aan de gunstige uitkomsten van retrospectief wetenschappelijk onderzoek. Zo blijkt de Hall-techniek bewezen effectief te zijn in het behandelen van cariës. Bij deze behandeling worden voorgevormde metalen confectiekronen in het gebit geplaatst zonder dat er eerst sprake is van prepareren met roterend instrumentarium. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat het bepalen van een individueel cariës risico per kind een gunstig effect heeft op de cariësprogressie.

Je leert in deze cursus hoe je op een vernieuwende wijze vormgeeft aan kindvriendelijke mondzorg. We staan stil bij individueel bepaalde preventieve programma’s. Je leert waarom het gebruik van zilverdiaminefluoride en de Hall-techniek essentiële onderdelen moeten zijn van de “gereedschapskist” van de moderne mondzorgverlener. Je leert daarnaast welke tandheelkundige behandelstrategieën passen bij de verschillende stadia van tandbederf. Daarbij wordt ook uitgebreid stil gestaan bij de beperkingen van deze strategieën en welke diagnostische methoden je nodig hebt om een goede behandelstrategie te kiezen. Tenslotte maak je kennis met de materialen die nodig zijn om de genoemde behandelingen toe te passen in de eigen praktijk.

 

Na deze cursus kunt u:

– cariësmanagement op individuele basis inschatten, bepalen en behandelstrategieën toepassen

– indicatie stellen voor zilverdiaminefluoride en de HALL Techniek

– in de praktijk zilverdiaminefluoride en de HALL Techniek toepassen

 

Kosten: € 595,00 incl. studiemateriaal en diner

KRM/KRT: 5 punten
Doelgroep: Tandartsen, Mondhygiënisten, Preventieassistenten

Deze cursus is geschikt voor deelnemers met minimaal een MBO werk- en/of denkniveau.

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelman. Klik op "Koop Tickets" om bestaande bezoekersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets are no longer available
icon 26 sep 2023
icon 15:00 - 21:00

Baan van Fectio 1
Bunnik, 3981 HZ Nederland
+ Google Map

€595,00

Docent(en):

Foto van Arie Riem

Arie Riem

certificate.svg Tandarts-Pedodontoloog
Meer info arrow-blue.svg

Nieuwsbrief

Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws

Cursus
Kalender

  • Academie voor kindertandheelkunde op Facebook
  • Academie voor kindertandheelkunde op LinkedIn
tandartsen
Tandartsen
tandartsen
Mondhygiënisten
tandartsen
Preventie assistenten
tandartsen
Tandarts assistenten
tandartsen
Het Gehele Team
tandartsen
Het Gehele Team