Janneke Krikken

JANNEKE KRIKKEN (1980) Badhoevedorp

Janneke is in 2003 afgestudeerd als tandarts aan de Rijksuniversiteit van Groningen. Na haar afstuderen werkte Janneke twee jaar als algemeen practicus in een algemene praktijk en als docent op de prekliniek in Groningen. Daarna besloot ze de postacademische opleiding Kindertandheelkunde te volgen aan het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA). Janneke is van 2008 tot 2015 partime werkzaam geweest op de afdeling kindertandheelkunde van ACTA.

Sinds 2009 is Janneke mede eigenaar van Kindertand-West in het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis in Amsterdam. In deze 2e lijnszorg praktijk worden kinderen behandeld die zijn verwezen door een tandarts uit de omgeving. Kindertand-West is vanaf 2016 overgegaan in Kindermondzorgcentrum Snoet. Janneke is vanaf dat moment mede eigenaar van deze praktijk.

In juni 2013 is Janneke gepromoveerd op haar proefschrift getiteld “Dental Anxiety and Behaviour Management Problems; The Role of Parents”. Zij onderzocht tandartsangst en oncoöperatief gedrag van kinderen bij de tandats. Hierbij besteedde zij in het bijzonder aandacht aan de rol van ouders, en de manier waarop zij hun kinderen opvoeden.

Janneke is lid van de NVvK en is betrokken bij diverse onderzoeken op het gebied van de kindertandheelkunde.

 

Nieuwsbrief

Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws

Cursus
Kalender

  • Academie voor kindertandheelkunde op Facebook
  • Academie voor kindertandheelkunde op LinkedIn
tandartsen
Tandartsen
tandartsen
Mondhygiënisten
tandartsen
Preventie assistenten
tandartsen
Tandarts assistenten
tandartsen
Het Gehele Team
tandartsen
Het Gehele Team