STYLE
STYLE
Riette Koenen

Riette Koenen

iconOpvoedkundig Gezinsbehandelaar

Biografie

Riette is opvoedkundig gezinsbehandelaar en begeleid ouders bij de opvoeding van kinderen.

Binnen de gezinnen die ze begeleid is er altijd een gezinslid met een verstandelijke beperking, dit gaat in ieder geval om één van de kinderen maar betreft vaak ook één van de ouders.

Ouders krijgen door de intensieve begeleiding inzicht in wat het kind nodig heeft en hoe zij het kind daarin kunnen ondersteunen/aansluiten. De begeleiding vindt plaats zowel vanuit een vrijwillig, als binnen een gedwongen kader.

Vanuit oprechte gelijkwaardigheid, met de cliënt samen werken aan een oplossing is het uitgangspunt in haar werk. Daarbij ligt de focus op dat wat goed gaat en dat verstevigen en uitbreiden.

Riette is in 1991 afgestudeerd als Creatief Therapeut Beeldend aan Middeloo in Amersfoort. Zij heeft na haar studie altijd gewerkt met mensen met een verstandelijke beperking. Zowel in therapeutische settings als bij een atelier voor mensen met een verstandelijke beperking. Sinds 2010 begeleid zij gezinnen die te maken hebben met complexe opvoedingsproblemen in combinatie met een verstandelijke beperking. Hiervoor heeft zij de opleiding TOP PPG (praktisch pedagogische gezinsbegeleiding) post HBO aan de  HU in Utrecht gevolgd (afgerond 2011).

Cursussen van deze docent

Nieuwsbrief

Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws

Cursus
Kalender

  • Academie voor kindertandheelkunde op Facebook
  • Academie voor kindertandheelkunde op LinkedIn
tandartsen
Tandartsen
tandartsen
Mondhygiënisten
tandartsen
Preventie assistenten
tandartsen
Tandarts assistenten
tandartsen
Het Gehele Team
tandartsen
Het Gehele Team